Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 ianuarie 2012

ceva dulce ....

M-am gandit sa fac ceva dulce si fara multe calorii si am ramas la 2 retete:) negresa de post si saratele:D ....o bunaciuneeee ... deci sa incepem:D .... aaaaa stati asa sa va dau si voua retetele:P.....

Negresa de post
Ingrediente:

- 1 cana zahar
- 1 cana apa
- 1/2 cana ulei
- 4-5 linguri cu gem sau dulceata (eu am pus cirese din dulceata)
- 3 linguri cacao, o mana nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)
- o lingurita rasa de praf de copt (cui nu-i place praful de copt poate sa puna bicarbonat stins cu zeama de lamaie)
- 2 cani faina
- stafide (sau mere, prune, caise uscate)
- arome 
Se amesteca totul pana sa face crema si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Se taie cand s-a racit.
Daca vreti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare trebuie sa dublati reteta.


Saratele

  • 200 g unt, moale
  • 300 g branza sarata, data pe razatoare
  • 500 g faina
  • oua
  • optional: 1 lingurita pipersare
  • pentru pus deasupra: 1 ou, susan, mac

Amesteca untul si branza.
Adauga faina si amesteca.
Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena.
Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte)
Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti egale. Ce nu folosesti pune in frigider.
Bate bine oul folosit pentru uns
Presara faina sub coca si deasupra ei. Intinde o foaie subtire (daca e prea groasa, saratelele sunt mai moi, nu crocante)
Pune foaia in tava, pe hartie de copt. Taie fasii sau bucati. Unge cu oul batut si presara cu susan sau mac
Coace in cuptorul preincalzit la 190 C (mediu) cam 15 minute, sau pana devin aurii
Lasa la racit pe un gratar
Repeta cu celelalte bucati de coca.
pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu